Ödeme Emrine İtiraz Süresi

5
(1)

Ödeme emrinin ne anlama geldiğini daha önce yazmıştık. Ödeme emri türleri gibi itiraz süreleri de farklıdır. Ödeme emri size geldikten sonra itiraz süreniz başlayacaktır. İtiraz için süreniz, Ödeme emrinin size tebliğ edildikten sonraki gün başlar. Örneğin 30/06/2019 da ödeme emri size tebliğ edilirse itiraz süreniz 01/07/2019 da başlayacaktır. Ödeme emri size geldikten sonra itirazı yapacağınız yer de farklı olabilecektir. Ödeme Emrinin türüne göre itirazı nereye yapacağınız değişir.

  1. İlamsız-adi takiplerde (örnek :7) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. Örnek İtiraz Dilekçesi
  2. Kambiyo takiplerine ilişkin takiplerde (örnek : 10) itiraz süresi 5 gün ödeme süresi ise 10 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 5 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip devam eden 5 gün sonra ( toplamda 10 gün sonra ) kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  3. Kira alacaklarına ilişkin başlatılan adi takiplerde (örnek : 13) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve borçlu taraf ödeme emrinin gerektirdiği tüm sorumluluğu karşılamakla yükümlüdür. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  4. İpoteğin paraya çevrilmesine ilişkin başlatılan takiplerinde (örnek : 6 / örnek : 9) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve belirtilen taşınmazın satışa çıkartılması kaçınılmazdır. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)
  5. Rehnin paraya çevrilmesine ilişkin takiplerinde (örnek : 8) itiraz süresi 7 gün olup ödeme emrinin tebliğ edildiği tarihten itibaren 7 günlük yasal süresi içerisinde mutlaka itiraz edilmelidir. 7 günlük yasal süre içinde itiraz edilmez ise başlatılan bu takip kesinleşmiş olur ve belirtilen aracın satışa çıkartılması kaçınılmazdır. (sitemizde bu tür takiplere itiraz dilekçesini bulabilirsiniz)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Related Articles

Kira Sözleşmesi

5 (4) 18/05/1955 Tarihli Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki kanunun artık yürürlükte olmaması sonrası sonrasında kira sözleşmeleri ile ilgili olarak Borçlar Kanunundaki bilgileri esas alacağız. Yeni Borçlar…

Cevaplar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir